tiada kait mengait dengan yang hidup dan yang mati kalau ada cume kebetulan sahaja

ape sebenarnya yang dilaung2kan dek budak2 neh...

ahh x der len tuh nak menyusahkan kiter r tuh..
aku dah sedap2 dok opis neh..bawaah eikond..
atas kusi empuk..
keje goyang kaki...
dorang jeles la ngan aku tuh...
dok melalak lalak ape
dorangr tuh student jer ape tau
sluor dalam pon mak bapak yang belikan

ini adelah pemikiran orang yang palil tolol pernah aku jmper..
kalau bab name bkan men penuh pangkat dan darjatnye x cukup ngan DR tambah pulak dengan
propesor tinggal lagi arwah yang x der
tapi bile bab memikir paling tolol
maklumle orang dah besor pangkat dan darjat..lupe akan nasib di bawah
susah2 belajo tok daptkan sgale macam pangkat
tak pulak aku menafikan die pandai.die berhak la aper yg dier berhak
tapi cara pemikiran yang tolol diikat oleh nafsu2 politik telah
menyerlahkan ketololannye

siswa dan siswi adelah lambang pembangunan masa depan negara
"andai kamu mahu lihat jatuh bangun satu bangsa itu lihatlah pada belianya"
sungguh memalukan..mahasiswa di malaysia diperlakukan sperti seorang kanak2 kecil
maka siapa mahu dipersalahkan
mahu buat itu dihalang mahu buat ini dihalang
katanya mahasiswa ni masih muda mentah tidak perlu masuk campur tangan dalam urusan dewasa

perjuangan muda-mudi adelah perjuangan yang  suci.
tidak terikat dengan mana2 kepentingan politik
mereka memperjuangkan nasib mahasiswa tidak mengenal mana-mana fahaman politik
mereka akur dengan suruhan kerajaan mengatakan mereka tidak boleh berpolitik
tetapi berpolitik kampus dibenarkan..
sayang sekali ade pihak lain yang bersikap double standard

PILIHlah dengan bijak

ada dua kaum yang dapat dikenal pasti dalam mana2 ipta samaada IPTA mahupun IPTS
satu mereka yang sentiasa memperjuangkan nasib mahasiswa dan siswi.
mereka dianggap sebagai pengacau tetapi
apekah mereka yang memperjuangakn nasib majoriti dikira pengacau

kaum kedua adelah mereka yang lebih senang mencari salah student walhal mereka pun adelah student
mereka adelah golongan yang telah di racuni minda dan cara berfikiran mereka
biasanya pemikiran mereka tidak bebas.
mereka telah di racuni supaya segala kesilapan pihak pengurusan harus diletakkan kepada pelajar juga
maka timbullah mahasiswa lemau..manja dan kurang berdikari
itu semua adalah istilah yang cuba di wujudkan bagi merendahkan martabat mahasiswa

jadi mana pilihan anda.???

tiada keharokkan yang berlaku..akan disambung kemudian
saya menggunakan pendekatan lebih santai agar anda tidak perlu berfikir dengan banyak tetapi perlu berfikir dengan mendalam :)
2 Responses
  1. cik wawi Says:

    yang tulisan kuning tu lecturer kata ke?
    mcm dulu aku pegi intebiu lecturer dia kata students tmpt dia x pandai, boleh ke diajar?
    mentaliti cam haram je.


  2. Nur Cahaya Says:

    kes di tempat praktikal??
    hurmm.. kiki pun kena yg sama kt tempat keja, tp org kt tmpat praktikal dulu plak yg appreciate kita. terbalik.