surat untuk saufi ahmad yang berumur 35 tahun

ianya untuk kamu saufi ahmad yang sudah berusia 30 tahun...
dari saufi ahmad yang berumur 22 taun
maknanya 8 taun lepas neh ko(saufi ahmad 30 tahun) baru leh bace surat neh

well first thing aku(saufi ahmad 22 tahun) nak ucap TAHNIAH
kerana masih hidup...ingatkan dah lame mampos akibat kelaparan ahahaha...~
ketahuilah kehidupan anda mungkin sedang susah skang sebab baru nak memulekan kehidupan
mgkin hutang keliling pinggang..
anak dah beratur..
bini ko dah gemok(kalau ade bini la)
mgkin ko nyer bisnes dah banyak yang lingkup...

TAPI!!!

jangan gusar ingat Allah...
mohon pade Allah ..
itu adelah dugaan Allah keatas ko...sabarlah
ingatlah suatu mase dahulu ko seroang yang hebat
ko mampu hidup dengan lebih baek dari sekarang!
ko mampu gnekan segale kebolehan ko untuk hidup!

andai kate ko dah kaye hidup dah mewah..rumah dah beso..
kete dah beso..bini smakin membeso ahahaha...
mase tuh mungkin ko anggap singgit spt sampah..buang2 je
Iangatlah Allah
Ingatlah orang2 susah..
Ingatlah sedare2 ko yang susah...
bersedekahlah!
bagi lah orang tuh bhutang
buatlah perniagaan jihad.
ingatlah kesenangan yang diberi itu adelah pinjaman semata2..

kalau sekarang ni ko adelah seorang pengecut..
diam sahaja saat batil itu berleluasa
maka ingatlah dulu ko seorang yang lantang bersuare
biar susah didunia
biar dipenjara di dunia
jangan susah dan terpenjara di akhirat(dalam api neraka)

jika ko sekarang sedang bergaduh ngan saudara sesame kamu
maafkanlah die..
die sesungguhnya saudara kamu maafkanlah die

andai kate kamu sakit!
sabarlah wahai saufi ahmad
bersedialah menghadap Allah...

ko kene berbakti kepade kedue mak bapak ko...
seryesly..
kalau sekrang dorang kat rumah orang tue..
aku maki ko..ko memang bodoh dan celake..
g amek balik mak bapak ko..
jage dier dok baek2
kalo bini ko x ske...
ceraikan die...ahahaha
mak bapak ko lebih penting kot..~

kalau ko seroang pemimpin..wakil rakyat
mungkin di DUN buloh kasap..
anggaplah itu satu beban dan akan dipersoalakna di akhirat kelak
jgn makan rasuah
jangan jadi korup..
jangan x buat keje...berjuanglah atas paksi kebenaran
walaupun ia pahit untuk di telan~

last but not least.
sayangi Allah..
sayangi rasul
sayngi mak pak
sayangi diri
sayangi bini
sayangi keluarga akahhaha


::::keharokkan apekah yang berlaku:::

pembunuh rusa yang tegar..esok sekor lagi yee ha

ni bukan curi tulang neh..neh curi daging~

ahahha gambo national geographic neh~

haa lagi satu gambo national geographic
this is for cik SA..cheers hohoh~



2 Responses
  1. Nur Cahaya Says:

    gambaq 2nd last tu menarik. nampak cantik.
    gambaq last pun. hehehe..


  2. Shakina Chu Says:

    smart lah.. nak LI kat sini lah.. jap2x, ko LI katne?