berdakwah dengan hikmah

dalam mana2 usaha dakwah..berdakwahlah dengan hikmah..

cewwah entry khas tok bulan puasa..ramadhan la mubarak..
rasa macam dah lama x menulis di belog ahaha..memang dah nak tutup dah sbnarnyer bile dah grad..
skang ni aku tgh bekerja di salah sebuah syarikat swasta..x de la gmpak sgt.bele2 ayam je pon ahaha

jadi dalam situasi kerje memang berbeza habaq hang lagi2 dengan syarikat swasta..
ahahaha cam haram dipulasnyer keringat..tp sabor2 bak kater orang2 sini..permulaan je susah..esok
dah comfirm ko lah bos ahahaha.
jadi itu sedikit catch up stori morie wat diriku ahahaha

jadi berdakwahlah kamu dengan hikmah..

pernah tgok dak2 surau geng2 ngan dak surau lalu mengasingkan diri dengan dak2 yg lebih x budak surau spt budak2 yg x smyg..x puasa dan sbgnye
pernah tgok dak2 tudung labuh jalan nak dgn dak tudung labuh je..maka yg free hari dipandang spt ahli neraka..ahaha

lalu puak2 ni jugaklah yang menjalankan aktiviti dakwah...

gwa pernah la tnmapak..jarang skali..tp aade..sorang 2 yg bdakwah dgn ikhlas
tudung labuh tp makan dgn yg pakai ketat2 bgetah..mereka menghampiri orrang spt ini
memang respek la sama lu

alkisah kat tmpat keje aku..ade la sorang tabligh..
die bagus dah bdakwah bagai..
tp tiada hikmah..
die menunjukkan islam itu spt tiada keindahan tersendri..

dah x kenal sgt orang yg x bpuasa tuh g pulak saun tepek..
memang nak ajak bgaduh la kan...

jadi jika anda jujur ingin berdakwah..maka tampilkanlah..tunjukkan lah keindahan islam..sesungguhnya islam itu tidak datang dalam keadaan yg memaksa..islam datang dalam keadaan toleransi dan lembut..islam itu lembut kepada mereka yg ingin mendekatinya bukan dengan cara yg begitu tegas..iAllah..slamat beramal :)

berdakwahlah dengan berhikmah..jgn berdakwah syok sendiri k :)


:::keharokkan apekah yang terjadi:::

gwa nekad nak balik berbakti kepade negeri tercinta darul ta'zim
2 Responses
  1. Anonymous Says:

    Right here is the perfect blog for anybody who would like to understand this topic.
    You know so much its almost hard to argue with you (not
    that I really will need to…HaHa). You definitely put a brand new spin on
    a subject which has been discussed for decades. Excellent stuff,
    just wonderful!
    Here is my blog post ; In Ever Possible Position


  2. Dewi Aja Says:

    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)