bLOg laki vs BloG pompan...


patutkah topik ni dikupas...yaaa..semestinyer..laki n pompan ader bezenyer..tp sblom mngulas lebeyh lanjut..trimas diucapkan kpader mereka yg sudi menjadi pengikut yg harok sya...korang memang haghokkk!!!

bukan nak pertikai kan per tentang topik ni tp ianya penting kepade mereka yg baru nak ber GOblog..mencari arah dan identiti mereka yg tersendiri..cewwah..jgn cop saya sbg seorang anti-pompan lak lepas neh miahaha...segalanya dikupas dgn adil..

:::perbezaan blog laki n pompan:::

1.Isi kandungan..

PengGOblog Laki - isik yg lelaki bawak biasanyer lebeh segar bugar..dikupas menggunakan akal tanpa emosi(kekadang ader r sikit)..selalunya entri yg dibuat x der r macam nasik lemak sambal kicap ker..ato atokku kawen lagi ker..pde pandangan saya topik mereka adalah am..x cayer tgok blog neh..blog apizudin aka apen
cewwah promote blog kawan nampak...miahaha

PengGovlok pompan-mereka lebeyh bnyk bermain dgn emosi..mereka suker tulis aper yg mereka lalui tanpa ada sbarang ihtibar pon kekadang..cam contoh.."aku jumper ngan mamat ensem"...::benci die::..tajuk da tau da x der motif miahaha..stok x bkembang jer cerita..tapi aper leh wat pompan memang cenggini..

aper pon...laki ader 9 akal dan 1 nafsu..sudah tentu r merekanyer isik laie mantap pompan lak ade 9 nafsu satu akal...memang mereka beremosi..x kire camner pon...

2. pengayaan bahasa mereka..

pengGovlok laki- mereka biasanyer ringkas jerk maleh nak tulis memanjang..tp isik mantap mesej pon sampai

pengovlok pompan - dorang sker tulis panjang2..pdahal dier nak btau jerk td dier g kuor makan ngan balak kesukaan mereka...haishh

aper pon...pompan memang bmulut bechok...laki cool jerk miahaha

3.kelancangan

pengGoblog Laki- dorang sker lepaskan jerk aper yg dorang raser salah..bahaser slalunyer kasor2 blake...kire itu gak salah satu tarikan untuk membacer blog..iaitu blog yg menggunakan bahasa yg kuang ajo..mereka lebeh berani mengetangahkan isu isu sensitip spt ISA..alip mim nun wau = sarkas dan bermacam laie

pengGOblok Pompan-cheers! mereka slalunyer lemah lembut..kalo marah pon dorang lemah lembut jer...bajet ayu r tuh..miahaha..ader gak yg lancang dan berani menyuarakn pendapt tp sikit jerk...x cayer meh chek it out neh

:::keharokkan apekah yg terjadi:::
aper pon laki ker pompan ker samer jerk..laki telah dijadikan tok jadi lelaki..pompan telah dijadikan tok bersikap spt pompan..pasti ada kelainannyer..
laki dan pompan dijadikan tok saling melengkapi...
~ewwah~

8 Responses
  1. btulbtulbtul~upin ipin version!!!!


  2. una husna Says:

    hell0....
    both laki n pompuan ade pr0 n cons..
    apehal stetmen ko neh mcm more pr0 to laki n cons tu pomp.. ngeee~
    but ade betulnya di situ la.. lalalala~


  3. the secret Says:

    ohooo tu dia lepak lepak akan ada siri ke 2 tok tajuk ni dmana aku akan membekap kaum kaum hawa dari kaum adam miahha...x kan naktulih sumer aiseyh..nanti takut da x der bahan nak tulis pasca pembukaaan miahaha

    ain- betoi betoi betoi upin ipin penang version miahaha


  4. the secret Says:

    ahahah sori tu atas tu aku yg tulis- saufi ahmad


  5. hafeezah Says:

    berat sebelah
    x adil
    cam dacing umno


  6. saufiahmad Says:
    This comment has been removed by the author.

  7. saufiahmad Says:

    alololo comelnyer adek apiz neh...
    sabar yer dik...
    akan ada timbal balik part 2..
    dmana sya akan memenangkan kaum hawa lak...
    dacing amno!!miahhaa..
    mangsa politikus


  8. Anonymous Says:

    nice...;D