Panduan di Melbourne

tajuk kene skema baru google senang carik miahahaa
ok kalo bejalan tuh sorang2 neh tutorialnye..
 x kire la korang g mane2 pon..so ni la tutorialnye kalo jalan sorang2..
x kisah lah g obersea ker g dalam negeri ker ni yg korang kene tahu k
simple pimple je
ni kite amek contoh bandor dekat2 je batu pahat la amek contoh tp
bagi panduan tok mereka yg kat obersea gak miahahaa..ober imigration pon layan la maiahaha

1. ape yg kroang perlu bawak??


korang kene ade..air mineral..paling penting kot...simpan leklok...pastuh korang kene ade dwet yang berlebihan....jangan x cukup sudah parah

kroang kene bawak pengenalan diri...kalo luar ngare passport la..kalo dalam negare cam aku ni haa bawak la ic yer..

bawak gak jam..tangan sbb ianya penting untuk mendapat jalan2 yg optimum

anda perlukan kompass..nak smayang mane ader surau tp kalo kat melben neh ader kat south center station ahahaha

anda erlukan cermin mater baru la cool

batteri spare mesti kene ade..kalo x..menyesal la

speedlight...mesti ade kalo x gne pon

dwet kene ade..x der dwet x der la...
miahahaha
so kalo ader sume neh dah leh sangat dah 

tambahan kalau ader makanan halal n mp3 lagi mantap

tp kalau ader smartphone gerenti selesai masalah..pete kat sini kamu leh daatkan kat mane2 trem die x der hal lah..kalo x au sangat tanye jerk,..x kan la x pandai cakap omputeh ahahhaa...

ok dah lengkap kamu leh jalan..naek jer trem atau train atau bas..bayor la 7 dollar tok sehari anda leh naek je kemudahan awam yg anda nak..naek sampai muntaaaah ahahaha

so enjoy aja gambo seterusnye


























::::keharokkan apekah yang berlaku:::

memang imian setiap pemegang dslr adelah mengelilingi dunia...ahahah udah2 le beli gajet..simpan dwet g jalan2..ader pekdahnye baru terbuka minda :)


jalan sorang lagi sedap dari jalan ramai2..tp kalo jalan ngan yg tersayang pon lagi besh :)







4 Responses
  1. aku teringin gak nk jln2 sorang pusing satu dunia...

    nk tgok keindahan yg maha esa..

    ko g dgn sape pi?


  2. saufiahmad Says:

    aku g sorang la miahahaha...


  3. King Abraham Says:

    huhu..mmg impian stiap dslr owner lah utk travelling..sgt besh!
    congratz der~
    next stop? china,perhaps?hehe..